Tandarts

De tandarts doet de halfjaarlijkse controle en verdere tandheelkundige behandelingen. Ook kan de tandarts u doorverwijzen voor een orthodontist, kaakchirurg of andere specialisten.

Onze tandarts houdt zich bezig met bij- en nascholing heeft affiniteit met zijn specialisatie wortelkanaalbehandelingen en restauratieve behandelingen.
U kunt bij de tandarts terecht voor diverse tandheelkundige behandelingen.

De behandelkamer van de tandarts bij mondhygienist plus tandarts Diemen

Periodieke controle

Bij een controle controleert de tandarts het gebit op gaatjes, tandvleesontstekingen en andere onregelmatigheden. Ook kan hij een röntgenfoto maken indien dit noodzakelijk is. Wanneer de tandarts een gaatje of andere afwijking tegenkomt dan kunt u een vervolgafspraak maken voor een behandeling.

Cariës of gaatjes

Als er een gaatje in uw tanden of kiezen is vastgesteld wordt deze geboord (dit kan met of zonder verdoving) en vervolgens gevuld met een witte vulling van composiet. Gaatjes gaan niet altijd gepaard met klachten, daarom adviseren we om elk half jaar een controlebezoek aan de tandarts en mondhygiënist te brengen.

Facings

Door middel van een facing kan de vorm of kleur van een tand worden aangepast. Zo kan de tandarts een spleetje tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden verbergen. Een facing ziet er net zo natuurlijk uit als de overige tanden.

Wij leveren mondzorg met persoonlijke aandacht en stemmen de behandelingen volledig af op uw gebit.

Prothese of kunstgebit

Een prothese is een uitneembaar (kunst)gebit om ontbrekende tanden en kiezen te vervangen. U kunt bij een tandprotheticus of de tandarts terecht voor het aanmeten van een prothese.

Trekken van tanden of kiezen

Soms is het nodig om een tand of kies te trekken. Dit is nodig als een tand of kies niet meer te redden is of wanneer andere tanden in de weg zitten. Meestal voert de tandarts deze behandeling zelf uit. In sommige gevallen zult u worden doorverwezen naar de kaakchirurg.

Wortelkanaalbehandeling

In de wortel van een tand of kies zitten een of meerdere wortelkanalen. Deze kanalen zijn gevuld met bindweefsel, zenuwen en bloedvaatjes. Dit wordt de pulpa genoemd. Wanneer de pulpa ontstoken raakt is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk. De pulpa wordt hierbij verwijderd. Een wortelkanaalbehandeling wordt gebruikelijk onder verdoving uitgevoerd.