Tandarts

Tandarts

Remove the row

Column: 1

De tandarts doet de halfjaarlijkse controle en verdere tandheelkundige behandelingen. Ook kan de tandarts u doorverwijzen orthodontist, kaakchirurg of andere specialisten. Onze tandarts houdt zich bezig met bij- en nascholing heeft affiniteit met zijn specialisatie wortelkanaalbehandelingen en restauratieve behandelingen. U kunt bij de tandarts terecht voor diverse tandheelkundige behandelingen.

Periodieke controle
Bij een controle controleert de tandarts het gebit op gaatjes, tandvleesontstekingen en andere onregelmatigheden. Ook kan hij een röntgenfoto maken indien dit noodzakelijk is. Wanneer de tandarts een gaatje of andere afwijking tegenkomt dan kunt u een vervolgafspraak maken voor een behandeling.

Cariës of gaatjes
Als er een gaatje in uw tanden of kiezen is vastgesteld wordt dan wordt dit bij weggeboord (dit kan met of zonder verdoving) en vervolgens wordt gevuld met een witte vulling van composiet.

Facings
Door middel van een facing kan de vorm of  kleur van een tand worden aangepast. Zo kan de tandarts een spleetje tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden verbergen. Een facing ziet er net zo natuurlijk uit als de overige tanden.

Wij leveren mondzorg met peresoonlijke aandacht en stemmen de behandelingen volledig af op uw gebit.

Column: 2

Prothese of kunstgebit
Een kunstgebit is een uitneembare prothese om ontbrekende tanden en kiezen te vervangen. U kunt bij de tandarts terecht voor het aanmeten van een prothese.

Trekken van tanden of kiezen
Soms is het nodig om een tand of kies te trekken. Dit is nodig als een tand of kies niet meer te redden is of wanneer andere tanden in de weg zitten. Meestal voert de tandarts deze behandeling zelf uit. In sommige gevallen zult u worden doorverwezen naar de kaakchirurg

Wortelkanaalbehandeling
In de wortel van een tand of kies zitten een of meerdere wortelkanalen. Deze kanalen zijn gevuld met bindweefsel, zenuwen en bloedvaatjes. Dit wordt pulpa genoemd. Wanneer de pulpa ontstoken raakt is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk. De pulpa wordt hierbij verwijderd. Een wortelkanaalbehandeling wordt gebruikelijk onder verdoving uitgevoerd.

Column: 3