Kinderen

Mondzorg voor kinderen

Wist u dat mondzorg voor kinderen tot 18 jaar volledig wordt gedekt door de ziektekostenverzekering? 

Alle mondzorgkosten voor kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed met uitzondering van kroon- en brugwerk en orthodontie.

Remove the row

Column: 1

Uit onderzoek blijkt dat het gebit van Nederlandse kinderen de laatste tien jaar is verslechterd. Een reden hiervoor is dat er op scholen nauwelijks meer poetslessen worden gegeven. Het is belangrijk om kinderen een goede poetsroutine aan te leren. Ook is het van belang om in een vroeg stadium geïnformeerd te worden over het belang van het goed onderhouden van het gebit en tandvlees. Een goede preventie voorkomt dan ook gebitsproblemen op latere leeftijd.

Cariës (gaatjes) is een gedragsziekte en kun je met gezond gedrag voorkomen. Maar daar moet je dus wel wat voor doen of laten. Wij begeleiden kinderen hierbij met behulp van ons instructiemateriaal. Goed tandenpoetsen gaat niet vanzelf, dat moet een kind leren. Gaatjes beginnen als witte vlekken en wanneer kinderen zorgvuldig poetsen kunnen zij die nog herstellen of ervoor zorgen dat een beginnend gaatje niet groter wordt. Binnen onze praktijk werken wij volgens een preventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar afgestemd op het gebit van het kind.

Column: 2

KIDS CIRCLE

De preventie-assistent helpt het kind (en de ouders) met adviezen om de tanden en kiezen gezond te houden. Regelmatig onderhoud, goed poetsen en een goed eet- en drinkpatroon zorgen ervoor dat de kans op gaatjes klein is. Het bezoeken van een preventie-assistent bezoeken helpt daarnaast ook goed bij tandartsangst: uw kind went eraan dat er ‘iets in de mond gebeurt’, zonder dat dat meteen heel ingrijpend hoeft te zijn. Wij beginnen altijd met een tandplakverklikker, een rode kleurstof, die de tandplak op de tanden zichtbaar maakt. Zo kan uw kind de volgende keer gerichter poetsen.

Column: 3