top

behandelingen

Uw gebit en tandvlees verzorgd en gezond bij Mondhygiënistplus


Behandelingen

Een verwijzing van uw tandarts is niet nodig bij Mondhygiënistplus.

De meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden de behandelingen in de tandartsverzekering. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw verzekeringsmaatschappij. U kunt ook contact opnemen met hen.
Preventie

Het doel van Mondhygiënstplus in Diemen is jong en oud te helpen aan een gezonde mond en tanden. In eerste instantie richten we ons op preventie: advies en instructie over mondverzorging

  • Hoe poets ik mijn tanden?
  • Wat is het nut van flossen en stoken?
  • Hoe voorkom ik gaatjes en tandvleesaandoeningen?

Neem voor vragen contact op.

wist-u-dat

 

Patiënten met suikerziekte en gingivitis of parodontitis niet ontstekingsvrij zijn

 

 

Bacteriën die parodontitis veroorzaken ook kunnen hechten aan hartkleppen en daar ontsteking veroorzaken

 

Gingivitis

Gingivitis is een vervelende ontsteking, die je niet voelt maar wel ziet, van het tandvlees. De hoofdoorzaak is tandplaque, dat een ontsteking aan de rand van het tandvlees geeft. Het tandvlees kan rood en gezwollen zijn en bloedt makkelijk met tandenpoetsen.

Een goede mondhygiëne is nodig om het tandvlees gezond te maken. Mondhygiënistplus geeft advies.

Parodontitis

Sommige bacteriën in de mond zijn zodanig agressief dat niet alleen het tandvlees gaat ontsteken, maar ook het kaakbeen waarin de tanden en kiezen vastzitten. Dit noemen we parodontitis. Om dit te genezen is een uitgebreide behandeling nodig. Deze bestaat uit het weghalen van bacteriën en tandsteen (dode bacteriën) onder het tandvlees. Om tot een goed resultaat te komen en het kaakbeen te genezen maakt Mondhygiënstplus een uitgebreid behandelplan in overleg met de klant.

 

59 beoordelingen
Share